Haber

Nakşin’in tek isteği protez kol ve bacak.

VAN’da dünyaya gelen kollarından dirsek altı, dizden aşağı bacakları olmayan ve eğitimine evde devam eden Nakşin Özdemir’e (13) valiliğin izniyle protez kol ve bacaklar için yardım kampanyası başlatıldı. Özdemir, tek istediğinin okula gidip arkadaşlarıyla oynamak olduğunu söyledi.

Tuşba ilçesinde yaşayan Ayfer-Mustafa Özdemir çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan Nakşin, doğuştan dirsek altı ve diz altı bacakları olmadan dünyaya geldi. İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan ve her yıl teşekkür belgesi alan Özdemir, kolu bacağı olmadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün atadığı öğretmen Gülperi Eşin ile eğitimine devam ediyor. 3 yıldır haftada 2 gün yurtlarında antrenman yapan Nakşin Özdemir, hayalindeki okula gidip arkadaşlarıyla oynamak için elektronik protez istiyor.

Babası Mustafa Özdemir’in valilikten aldığı izinle kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan yardım sandığının başında bekleyen Nakşin, hayallerini gerçekleştirmek için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Nakşin, “Öğretmenim eve geliyor bana öğretiyor. Protez için yardım kampanyası başlattık. Gerekli para toplanırsa protez takacağım. Okuluma gidip arkadaşlarımla oynamak istiyorum. hem oku hem iyi bir meslek sahibi ol.Artık okula tek başıma yürüyerek gitmek istemiyorum dedi.

Nakşin’in babası Mustafa Özdemir, “Van Valiliği’nden gerekli izinleri aldık. Oğluma protez takmak için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Şu anda yaklaşık 6 milyona ihtiyaç var. Ben de alamıyorum. O parayı toplarsak protez takarız.” “Eve öğretmeni geliyor ders veriyor. Yazmakta zorlanıyor. Okula gidip arkadaşlarıyla oynamak istiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu