Haber

Trabzon beyazlar giydi, araçlar yolda kaldı

Trabzon beyazlar giydi, araçlar yolda kaldı

-Doğu Karadeniz’de kar nedeniyle bin 210 köy ve mahalle yolu kapandı.

Kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kalınca vatandaşlar işe yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

TRABZON – Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kar yağışı nedeniyle Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Artvin’de toplam 210 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Doğu Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı Trabzon il merkezinde yoğun olarak hissedilirken, kar yağışı şehir merkezinde ulaşımda aksamalara neden oluyor. Ortahisar ilçesinin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, yoğun kar yağışı ile karşılaşınca iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar hareket etmekte zorlanırken, zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Bazı sürücüler kaygan yolda ilerleyemediler, bu nedenle araçlarını yol kenarına park edip yaya olarak işe gitmek zorunda kaldılar. Kar yağışı nedeniyle araç bulamadığı için yürümek zorunda kaldığını belirten Hakan Kuloğlu, “Minibüs gelemediği için işe yürüyerek gitmek zorunda kalıyorum ve yaklaşık 15 dakikadır yürüyorum.

Araçla kaza yaptığını belirten Abdullah Seyyar, “Arabayla geldik, kaza yaptık. Daha yüksek yerlerde zincirleme kaza oluyor” derken Selim Karaağaçlı, “Toplu taşımayı kullanamıyoruz, aracımız yok. Belediye sabah yolu açtı ama kar lastiği olmayan araçlar yolda olduğu için yol kapandı. Yaklaşık bir buçuk kilometre. Ben yürüyorum Allah herkese kolaylık versin” dedi.

Trabzon’da etkisini sürdüren kar nedeniyle Akçaabat ilçesinde 30, Araklı ilçesinde 21, Arsin ilçesinde 8, Beşikdüzü ilçesinde 21, Çarşıbaşı ilçesinde 16, Çaykara ilçesinde 6, Düzköy ilçesinde 15, Hayrat ilçesinde 13, Köprübaşı ilçesinde 10, Of ilçesinde 68, Sürmene ilçesinde 14. Şalpazarı’nda 30, Tonya’da 21 ve Vakıfkebir’de 24 olmak üzere toplam 297 mahalle yolu kapatıldı.

Doğu Karadeniz’de Kış

Trabzon’un yanı sıra kar yağışının etkili olduğu illerden biri olan Rize’de merkezde 54, Ardeşen ilçesinde 18, Çamlıhemşin ilçesinde 26, Çayeli ilçesinde 30, Derepazarı ilçesinde 11, Fındıklı ilçesinde 10, Güneysu ilçesinde 18, Hemşin ilçesinde 8, İkizdere ilçesinde 29, İyidere ilçesinde 7, Kalkandere ilçesinde 22 ve Pazar ilçesinde 48 olmak üzere toplam 281 köy yolu ulaşıma kapatılırken, 25’i olmak üzere toplam 74 köy yolu ulaşıma kapatıldı. Gümüşhane merkezde, 29 Kürtün ilçesinde ve 20 Torul ilçesinde bulunmaktadır.

Giresun’da kar yağışı nedeniyle Merkezde 29, Çanakçı ilçesinde 15, Dereli ilçesinde 33, Doğankent ilçesinde 9, Espiye ilçesinde 26, Eynesil ilçesinde 11, Görele ilçesinde 62, Giresun’da 13 kar yağışı meydana geldi. Güce ilçesi, Keşap ilçesi 43, Tirebolu ilçesi 48 ve Yağlıdere ilçesi. Toplamda 310 köy yolu kapatıldı.

Artvin’de Merkezde 36, Ardanuç’ta 41, Arhavi’de 30, Borçka’da 38, Murgul’da 11, Hopa’da 16, Şavşat’ta 65 ve Yusufeli ilçesinde 11 olmak üzere toplam 248 köy yolu kapatıldı. .

haber-alasehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu